اخبار صنایع معدنی کشور

آهن اسفنجی که محصولی استراتژیک و حیاتی در بازار آهن و فولاد داخلی است به علت کمبود آن به صورت سهمیه‌بندی شده عرضه می‌شود​​​​​​​

گزارش‌ها از بازار فولاد ایران حاکی است براساس پیش‌بینی‌ها، به‌رغم وعده‌های مسئولین، برای سومین سال متوالی شاهد کمبود انرژی در کشور و به ویژه محدودیت مصرف برق در صنایع مختلف هستیم که طبق معمول آتش آن دامن صنعت فولاد را نیز گرفته است.
عدم قطعی برق و کنترل مصرف آن در تابستان امسال وعده‌‌ای بود که عملی نشدن آن از پیش محرز بود، در همین راستا شرکت توزیع نیروی برق از سهمیه‌بندی و اعمال محدودیت مصرف از خرداد تا مرداد در صنایع فولادی و سیمان خبر داد.
به این صورت که هر واحد تولیدی موظف است یکی از برنامه‌های پیشنهاد شده را متناسب با فرایند تولید خود انتخاب کند تا پس از اعلام در سامانه جامع مدیریت پیک بار کشور ثبت شود.
​​​​​​​
صادرات عجیب آهن اسفنجی
براساس آمار منتشر شده از میزان محصولات فولادی صادر شده در ماه فروردین، شمش فولادی بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص داده است اگرچه به طور کلی و در مقایسه با ایام مشابه در سال گذشته حدود ۵ هزار تن کاهش داشته است به این صورت که حجم شمش صادرشده در فروردین سال جاری ۶۳۱ هزار تن برآورد شده است در حالی که سال گذشته همین محصول حدود ۶۳۶ هزار تن برآورد شده است اما گویا صادرات آهن اسفنجی ۴۹۰۰ درصد افزایش داشته است.
طبق همین آمار که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران منتشر شده است، در فروردین سال جاری حدود ۱۷۸ هزار تن مقطع فولادی صادر شده که در مقایسه با فروردین سال گذشته افزایش ۱۳ درصدی داشته است.

صادرات مقاطع تحت با فازایش ۵۴ درصد مواجه بود و صادرات محصولات فولادی هم حدود ۲۰ درصد نسبت به ابتدای سال گذشته افزایش یافته استبه عبارتی از ۲۷ هزار تن در سال گذشته با ۴۲ هزار تن رسیده است اما این درحالی است که آهن اسفنجی در سال گذشته ۱۰۰۰ تن صادر شده بود اما در فروردین امسال ۴۹۰۰ درصد افزایش صادرات داشته که بیانگر صادرات بالای ۵۰ هزارتنی این محصول است که کمی عجیب به نظر می‌رسد و رکورد سایر محصولات را زده است.
نکته عجیب ماجرا اینجاست درحالی صادرات آهن اسفنجی افزایش عجیب و چشمگیری داشته که در بازار کشور با کمبود این محصول مواجه هستیم. آهن اسفنجی که محصول حیاتی و مهمی برای تولیدکنندگان است معمولا در بازار داخلی دچار کمبود این محصول است از همین رو به صورت سهمیه‌بندی شده عرضه می‌شود، حال چگونه ممکن است این محصول استراتژیک آن هم در شرایطی که قطعی برق صنایع فولادی حتمی است، به این میزان صادر شده باشد.